PIE EYED PETE & THE NEW DEALERS – SLOWGRASS

De muzikant die schuil gaat achter het pseudoniem ‘Pie Eyed Pete’ is de Amerikaanse singer-songwriter Peter Cimbalo uit Libertyville in de staat Illinois. Bij ‘Rootstime’ hebben we in het verre verleden twee van zijn platen onder de loep genomen: in 2007 was dat zijn met rootsrocksongs gevulde derde album “Dandelion Wine” en ikzelf becommentarieerde in 2010 zijn toenmalige cd “Lake County All Star”.

Van origine is Peter Cimbalo een bassist die o.a. meespeelt als begeleider van folkrockzanger Ike Reilly, maar voor zijn nieuwste album “Slowgrass” dat onder de naam ‘Pie Eyed Pete & The New Dealers’ op de platenmarkt zal verschijnen schreef hij negen nieuwe liedjes die in de ‘Diamond City Studios’ in Libertyville werden opgenomen. Dat deed de op gitaar spelende Peter Cimbalo samen met Jim O’Donnell op banjo, Andon Davis op mandoline, partner Sheila Cimbalo als backing vocaliste, Ed Sullivan op bas en Cathie Van Wert Menard op fiddle.

Met deze liedjes wil Peter Cimbalo een oproep doen aan iedereen om het allemaal wat kalmer aan te gaan doen en te stoppen met het dagelijkse rondhossen van hot naar her en het permanent gekke gedoe op social media zoals ‘Twitter’ en Facebook’. Eigenlijk allemaal dingen waar we in deze ‘blijf in uw kot’-periode eindelijk werk kunnen van maken.

De openingstrack “Sundown, Bottoms Up” is een bluegrassachtige countryballad waarop ‘Pie Eyed Pete’ door banjo wordt begeleid en het op de audiovideo te horen liedje “Songs For Sunday” neigt wat meer naar het folkgenre. De fiddle-intro bij het nummer “Wasting Time” nodigt de luisteraar uit tot intens genieten van dit liedje en bij de song “Empty Bottle, Empty Wallet” kunnen we ons ook wel iets voorstellen over teveel gedronken te hebben waardoor al het beschikbare geld er werd doorgedraaid. Eén van de leukste songs op dit album vinden wij het lekker meezingbare “You Keep Coming Back” en ook albumafsluiter “Think!” nodigt uit tot meezingen en meedansen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video